Omdat wij ons huis graag op hout willen stoken, hebben we besloten om ons huis te ontwerpen volgens de Passiefhuis richtlijnen . Deze methode resulteert in een betrouwbare berekening van het energieverbruik van de woning. De resultaten van de PHPP9 berekening staan in onderstaande tabel.

PHPP9 berekening

Eis

Realisatie

Energiegebruik (kWh/m2a)
Oververhitting (%)
Luchtdichtheid (n50 waarde)
PE demand (kWh/(m2a))
PER demand (kWh/(m2a))
PER generation (kWh/(m2a))

≤ 15
≤ 10
<0,6

≥ 38
≥ 42

11
1%
0,55
32
38
42

Bovenstaande resultaten betekenen dat ons huis aan de nieuwe (sinds eind 2015 beschikbaar) Passiefhuis Plus eisen voldoet! Helaas is dat in Nederland (nog) van generlei waarde.

Deze resultaten zijn het gevolg van de ontwerpkeuzes die door ons zijn gemaakt op het gebied van bouwkundige aspecten, klimaatvoorzieningen en  energievoorziening.

Verder hebben wij gekozen voor LED verlichting. Aan dit onderwerp heb ik een aparte pagina gewijd.

Zoals u op de pagina energievoorziening en LED verlichting hebt kunnen gelezen zijn is er het nodige aan besturingen  nodig om alles gebruikersvriendelijk te laten werken. Dit onderwerp heb ik opgesplitst in 2 pagina’s: de door mij onderzochte domoticasystemen en de domotica keuzes die ik heb gemaakt.

Naast deze keuzes hebben wij nog heel veel andere keuzes gemaakt in ons huis. Om er enkele te noemen: de stijl van het huis, de tuin en het interieur. Zie hiervoor de video op de homepage!