We wonen nu meer dan een jaar met veel plezier in onze nieuwe woning. Daarom krijgen we regelmatig de vraag van vrienden en bekenden: zijn alle problemen nu opgelost? Het antwoord is helaas negatief. Wij vinden dat er eigenlijk nog best veel problemen over zijn. Corrie en ik hebben hier regelmatig over gesproken: moeten we al onze problemen in onze blog beschrijven? We hebben er aanvankelijk voor gekozen dit niet te doen. Eigenlijk om een eenvoudige reden: problemen zijn normaal, en wij vinden het ook normaal om leveranciers de gelegenheid te geven om problemen ordentelijk op te lossen.
Maar nu we meer dan een jaar verder zijn en enkele serieuze problemen nog steeds niet opgelost zijn, zijn we tot de conclusie gekomen dat het goed is om deze te beschrijven. Ter vermaak? Nee, ter lering. De problemen waar we nu nog mee zitten zijn het vermelden waard. Als u verder leest, zult u begrijpen waarom.

Probleem 1: de Miele combi-magnetron

Het probleem is dat bij het inschakelen van de magnetron met de Quickstart functie regelmatig de stop eruit vliegt. Hiervoor is Miele nu al een keer of 6 langs geweest. De magnetron is inmiddels ook vervangen, maar helaas… het probleem is niet opgelost. Lees hier ons verhaal.

 

 

Probleem 2: de Daikin lucht/water warmtepomp

Onvoorstelbaar hoeveel fouten je kunt maken bij het installeren van een warmtepomp! Het afgelopen jaar zijn er ontelbaar veel uren door diverse mensen in het oplossen van de problemen gestopt. Dit heeft helaas nog niet geleid tot het gewenste resultaat: een warmtepomp die werkt met het rendement beloofd wordt in de technische documentatie. Helaas zit deze er nog ver vanaf. Lees hier het hele verhaal.

Probleem 3: De raamcontacten signalering

Hoe moeilijk kan het zijn om met een KNX installatie een goed werkend systeem te krijgen dat laat zien welke ramen en deuren open staan. We hebben het geweten. Nadat de electricien er eerst heilig van overtuigd was dat de raamcontacten niet werkten, maar vervolgens tot de conclusie kwam dat er veel problemen in de bekabeling zaten, kwam ik uiteindelijk tot de conclusie dat er ook een fout zit in de software van de Siemens QAX913-9 bedieningsunit. Deze unit wordt ook gebruikt voor het regelen van het klimaat in huis. Na heel veel tips en uitwisselen van de unit, inmiddels 2x bezoek van de Siemens productspecialist ligt het probleem nu bij de ontwikkelafdeling in Zwitserland. Ik wil hierbij niet onvermeld laten dat de ondersteuning door Siemens voorbeeldig is. Hier kunnen veel bedrijven een voorbeeld aan nemen.
Inmiddels hebben ze een fout in de software gevonden. Vandaag (24 maart) kreeg ik de melding dat ze erin zijn geslaagd de fout te reproduceren. Hopelijk is dit probleem binnenkort opgelost!

Probleem 4: Lekkage balansventilatie unit

De Paul Novus 450 WTW unit heeft een waterafvoer. Hoe sluit je deze aan op de riolering? Een eenvoudig klusje leek me, maar helaas. Ook de meeste installateurs weten niet hoe dit moet. Wie helpt onze installateur uit de brand? Degene die mij als eerste de juiste oplossing mailt, zal ik een eervolle vermelding op mijn website geven!

Probleem 5: Wifi werkt irritant

In ons huis staan 4 access points die ons van Wifi voorzien: buiten, begane grond (hal), kelder en zolder. Als je van buiten naar de zolder met je mobiele telefoon loopt, moet je om overal bereik te hebben dus 2x handmatig omschakelen van access point. Inmiddels denken we een oplossing te hebben: een Unify installatie van Ubiquiti bestaande uit een access point op elke verdieping en buiten, en een controller die zorgt voor het automatisch gebruiken van het beste access point door het mobiele apparaat. We kunnen er tevens een gastnetwerk bij maken. Wij hopen dat dit hiermee dit probleem zeer binnenkort is opgelost.

Probleem 6: De tegels onder de veranda

Hier zijn meerdere problemen mee: het zijn binnentegels die spekglad worden bij regen. Verder zijn ze vastgemetseld waardoor ze bij plotselinge hitte barsten (nu bij +/- 10 tegels gebeurd). Dit zou ook kunnen gebeuren bij serieuze vorst, maar dit hebben we nog niet meegemaakt. Oplossing: buitentegels kopen en deze in stabilise leggen. Maar ja, dit kost geld… Wie gaat dit betalen? Heeft iemand goede tips?

Probleem 7: De riolering in de begane grond vloer

Deze loopt niet goed af. Gevolg: verstoppingen (nu 1x gehad) Vermoedelijk een foutje gemaakt tijdens het storten van het beton. Oplossing: nieuwe riolering om het huis heen leggen. Misschien in combinatie met het oplossen van probleem 6? We wachten af met welk voorstel de installateur c.q. aannemer komt.

Resume: het bouwen van een nieuw huis levert naast veel positieve dingen ook wel de nodige onverwachte sores op. Bezint eer ge begint, maar wij hebben er gelukkig nog steeds geen spijt van!

1 reactie

  1. Wellicht een oplossing voor je Wi-Fi. Ik heb een grote woning en heb nu een systeem van Amplifi. Die heeft een centrale router en twee satelietrouters. Nu overal perfecte ontvangst en hij schakelt automatisch over op het beste signaal. Je kunt dus lopend door het huis altijd goede Wi-Fi hebben.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment