De bouwvak is voorbij en er wordt weer keihard gewerkt aan de Lakenvelder. 

  
Inmiddels zitten de ramen en de deuren in het huis (behalve de voordeur, die komt later) en liggen de meeste dakpannen erop.  Aan de zuidzijde blijft een deel van het dak nog onbedekt, daar komen binnenkort de zonnepanelen te liggen.

Ook aan de binnenkant wordt stevig doorgewerkt. Het ventilatiesysteem in aanleg ziet er indrukwekkend uit:

  
  
De dikke buizen zijn de geluidsdempers. Omdat het huis zo goed geïsoleerd is, hoor je weinig geluiden van buiten. Dan wil je niet dat geluiden van de ene kamer naar de andere klinken. Het wordt nog een hele klus om al deze buizen straks onzichtbaar weg te werken, maar ons is beloofd dat dat gaat lukken.

We zijn trots op de ramen. Ze zien er uit als traditionele ramen, maar ze zijn van zeer goed geïsoleerd kunststof met driedubbel glas erin.

  
Op de foto is ook te zien dat er een geleiderail voor de screens achter het metselwerk verstopt zit. Belangrijk om zo straks het huis koel te kunnen houden, want als de warmte er eenmaal in zit, gaat het er niet zo gemakkelijk weer uit!

Voor de komende tijd staan de dakkapellen en het afwerken van het ventilatiesysteem op de planning. Daarna kan het huis getest worden op luchtdichtheid. Dat moet gebeuren voordat het stucwerk gedaan wordt, want als er nog openingen zijn, kunnen die dan nog zonder veel moeite dicht gemaakt worden.

We lopen iets uit op de oorspronkelijke planning, maar zoals het er nu uit ziet kunnen we nog steeds begin december verhuizen.

We houden jullie op de hoogte!

1 reactie

  1. Die dikke buizen zien er inderdaad uit als de knaldemper onder een auto. Mooi, zoals de buitenkant er traditioneel uitziet. Met die deuren en vensters lijkt het bijna op een huis zoals op een kindertekening.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment