We zijn alweer een maand verder en er wordt gestaag doorgewerkt aan het huis. We zien nu dat het zijn uiteindelijke vorm krijgt, nu ook de muren op de tweede verdieping worden gemetseld.


Hoewel je het zo nog niet zou zeggen is nog steeds de planning dat het huis voor de bouwvak onder de kap zit. De bouwvak begint laat dit jaar, pas op 3 augustus. Maar er zal nog heel wat werk verzet gaan worden in de komende weken.

Aan de achterkant van het huis is het begin gemaakt met de veranda.  

Op de foto is niet te zien dat er twee lichtstraten in komen, maar dat zal er straks wel voor zorgen dat we ook in de keuken voldoende licht hebben.

Vrijdag 19 juni hebben we een bouwvergadering gehad. De aannemer, de architect, de passiefhuisadviseur, de W-installateur en wij hebben de issues doorgenomen die de bouw van een huis meebrengt. Op de foto wordt gekeken hoe de muren en het dak goed luchtdicht op elkaar zijn aan te sluiten. Dergelijke overgangen horen bij de grote uitdagingen in het project.


Het is bijna niet te geloven dat de eerste luchtdichtheidsmeting al voor de bouwvak zal plaatsvinden. Het geheel is nu nog wel heel erg luchtig!

De volgende blog zal verschijnen als het dak erop zit.

4 reacties

 1. Fantastisch waar jullie mee bezig zijn, grote klasse,
  Ik neem aan dat jullie tijdens de bouw geen tijd hebben voor pottenkijkers, maar als jullie zover zijn willen we graag alles weten over het bouwen van een passieve energie neutrale woning.

  Heel veel succes met de verdere bouw,

  Met vriendelijke groeten,

  Ton Knaapen

  Voorzitter vereniging Veldhoven Duurzaam

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment